Način pripreme
Vodu, šećer, so i kvasac stavite u duboku posudu. Promešajte.
Prosejte brašno i dodajte ga zajedno sa jajetom u tečne sastojke.
Zamesite meko testo za đevreke.
Pokrijte testo krpom i ostavite ga na toplom da naraste.
Podelite testo na 8 jednakih delova.
Od svake lopte napravite fitilj. Svaki fitilj presavijte na pola i uvrnite dva kraja.
Prebacite krajeve preko petlje i blago pritisnite.
Napunite šerpu vodom i stavite je na ringlu da provri. Dodajte sodu.
Stavite svako đevrek u vodu na oko 30 sekundi sa jedne strane i posle ga okrenite i sa druge strane.
Izvadite pažljivo đevreke i poređajte u posudu za pečenje pokrivenu papirom.
Namažite svaki đevrek umućenim jajetom.
Pospite moriskom solju ove tradicionalne nemačke đevreke.
Ispecite đevreke (perece) u prethodno zagrejanoj rerni do 220 stepeni. Pecite 10-15 minuta dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Servirajte tradicionalne nemačke đevreke sa kobasicom, sirom, kačkavaljem.