Način pripreme
Očistite filete od celih brancina, operite i osušite, nakon toga natrljajte solju i biberom.
Za nadev od povrće isecite luk na krupni, beli luk i paprike i dinstajte pod poklopcem u maslinovom ulju na slaboj do umerenoj vatri 10 minuta ili dok dobro ne omekšaju.
Dodajte tikvice i paradajz, so i šećer i kuvajte još 20 minuta uz često mešanje.
Uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni.
Stavite riblje filete na ravnu površinu kožom nadole. U centar svakog stavite po dve pune kašike povrća i uvijte riblje rolnice.
Prebacite pažljivo rolnice od brancina u posudu za pečenje podmazanu sa dve kašike maslinovog ulja, možete da stavite odozdo i papir za pečenje da budete sigurni da se kožica neće zalepiti. Pospite preostalim maslinovim uljem i sušenim začinima - peršunom, estragonom ili drugim vašim omiljenim.
Pecite dok meso ne izgubi prozračni odsjaj - oko 15 minuta i servirajte ribu toplu.
Prijatno!