Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Francuske krofne Bugnes

Francuske krofne Bugnes

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Francuske krofne Bugnes
Fotografije: Hristo-Y-Moni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Govorimo jezikom ljubavi, samo što ovaj put nije sa rečima, već sa krofnicama - ispada dobro, zar ne"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 60 ml
  • kvasac - 10 g, svež
  • šećer - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • rum - 1 kašika, aromatičan
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka se zamesi meko testo.

Ostavlja se da naraste 2 sata.

Nakon toga se razvija u pravougaoni oblik i iseku se krofne u obliku pravougaonika, oko 7x4 cm svaki.

Oblikuju se kao što sam prikazala na slici.

Prže se dok se ne zarumene i pospiaju se šećerom u prahu sa vanilom.

Recept za francukse krofne Bugnes nije moj, ali je nešto omiljeno što spremam i rešila sam da ga podelim sa vama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: