Krem od jaja sa medom i smokvama

18/06/2019
"Toliko ukusan, toliko aromatičan, toliko bogat ukus - kako da vam ne postane omiljen "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo namažite 4 kalupa.

Stavite začine, pavlaku i mleko u šerpu i ostavite da odstoje 10 minuta. Dodajte želatin i šećer. Ugrejte na niskoj temperaturi smesu dok se želatin i šećer ne rastope i dodajte vanilu. Pairajte i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Na kraju izbacite začine.

Podelite smesu u posude, pokrijte i ostavite na 3 sata u frižideru. Smokve isecite na četvrtine i zajedno sa medom ugrejte na vatri.

Krem od jaja okrenite na tanjir za serviranje i ukrasite smokvama i medom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar