Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gvakamole»Gvakamole sa belim pasuljem i jajetom

Gvakamole sa belim pasuljem i jajetom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Gvakamole sa belim pasuljem i jajetom
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Jedna ukusna kriška hleba zaslužuje najukusniji gvakamole sa pasuljem - ko ga maže, zlo ne misli"

Potrebni sastojci

  • avokado - 1/2 komada, blago omekšao
  • pasulj - 5 - 6 kašika, iz konzerve (bez marinade)
  • jaje - 1 komad, skuvano
  • maslac - 30 g, po želji
  • himalajska so - 1/2 kašičice, po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U široki duboki tanjir sipamo pasulj iz konzerve, ocedivši ga od soka/marinade.

Dodajemo pola avokada, koji smo izdubili kašikom.

Nakon toga dodajemo, dok je još toplo, oljušteno tvrdo skuvano jaje.

Izgnječimo viljuškom (da konzistencija gvakamolea bude glatka i fina, može i tučkom).

Dodajemo maslac i začinjavamo sa pola kašičice himalajske soli - po ukusu i prstohvatom bibera.

Ponovo promešamo uz blago gnječenje.

Gotovo!

Serviramo gvakamole od pasulja nežnog ukusa sa omiljenim slanim keksom, domaćim hlebom ili arapskim lepinjama!

Može i da se namaža na integralni hleb ili dvopek - sendviči za piknik!

Čudesnog je ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: