Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gvakamole»Gvakamole sa kuvanim jajetom

Gvakamole sa kuvanim jajetom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Gvakamole sa kuvanim jajetom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
15/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Pikantan gvakamole koji samo čeka da bude serviran, da bi ukrao srca svih gostiju"

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • mladi beli luk - 1 struk
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • dižonski senf - 1/2 kašičice
  • limeta - 1 supena kašičica, sok (ili po ukusu)
  • maslinovo ulje - 1/2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica, sveže samleven
  • halapenjo - 1 paprika
  • so
  • korijander - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja kuvamo oko 8-19 minuta. Treba da budu tvrdo kuvana.

Avokado izgnječimo viljuškom, ali i da ima vidljivih komadića. Dodajemo iseckan beli luk, pavlaku, sok od limuna i iseckanu halapenjo papriku.

Ako je paprika previše ljuta, a ona je takva, kad je isečete po dužini izvadite žilice i semenke, nakon toga iseckajte. Tako će biti manje ljuta. Dodajte so i biber, sveže samleven.

Promešajte.

Jaja isecite na kockice i dodajte, ponovo promešajte samo dok se pomešaju, da se ne slome parčiću. Pospite sveže iseckanim korijanderom.

Napomena: Ovo predjelo od avokada je veoma ljuto i nije odgovarajuće za decu. Da bi gvakamole sa kuvanim jajima bio savršen, potrebno je da se doda korijander. On ima svoj miris i ukus koji je nezamenljiv, ali ako nemate možete dodati peršun, ali miris i ukus neće biti toliko jaki.

Servirajte sa prepečenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: