Gvakamole sa kuvanim jajetom

15/12/2018
"Pikantan gvakamole koji samo čeka da bude serviran, da bi ukrao srca svih gostiju "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • mladi beli luk - 1 struk
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • dižonski senf - 1/2 kašičice
  • limeta - 1 supena kašičica, sok (ili po ukusu)
  • maslinovo ulje - 1/2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica, sveže samleven
  • halapenjo - 1 paprika
  • so
  • korijander - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja kuvamo oko 8-19 minuta. Treba da budu tvrdo kuvana.

Avokado izgnječimo viljuškom, ali i da ima vidljivih komadića. Dodajemo iseckan beli luk, pavlaku, sok od limuna i iseckanu halapenjo papriku.

Ako je paprika previše ljuta, a ona je takva, kad je isečete po dužini izvadite žilice i semenke, nakon toga iseckajte. Tako će biti manje ljuta. Dodajte so i biber, sveže samleven.

Promešajte.

Jaja isecite na kockice i dodajte, ponovo promešajte samo dok se pomešaju, da se ne slome parčiću. Pospite sveže iseckanim korijanderom.

Napomena: Ovo predjelo od avokada je veoma ljuto i nije odgovarajuće za decu. Da bi gvakamole sa kuvanim jajima bio savršen, potrebno je da se doda korijander. On ima svoj miris i ukus koji je nezamenljiv, ali ako nemate možete dodati peršun, ali miris i ukus neće biti toliko jaki.

Servirajte sa prepečenim hlebom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar