Način pripreme
Jaja kuvamo oko 8-19 minuta. Treba da budu tvrdo kuvana.
Avokado izgnječimo viljuškom, ali i da ima vidljivih komadića. Dodajemo iseckan beli luk, pavlaku, sok od limuna i iseckanu halapenjo papriku.
Ako je paprika previše ljuta, a ona je takva, kad je isečete po dužini izvadite žilice i semenke, nakon toga iseckajte. Tako će biti manje ljuta. Dodajte so i biber, sveže samleven.
Promešajte.
Jaja isecite na kockice i dodajte, ponovo promešajte samo dok se pomešaju, da se ne slome parčiću. Pospite sveže iseckanim korijanderom.
Napomena: Ovo predjelo od avokada je veoma ljuto i nije odgovarajuće za decu. Da bi gvakamole sa kuvanim jajima bio savršen, potrebno je da se doda korijander. On ima svoj miris i ukus koji je nezamenljiv, ali ako nemate možete dodati peršun, ali miris i ukus neće biti toliko jaki.
Servirajte sa prepečenim hlebom.