Turska mlečna pita sa ukusnim prelivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
03/02/2020
"Predivno buđenje sa aromatičnom turskom pitom i šoljom čaja "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 689
  • Pregledi tokom meseca222
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svaku koru mažemo istopljenim maslacem i uvijamo u puža, nakon čega ređamo u posudu za pečenje.

Pečemo kore za pitu dok ne budu gotove u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za to vreme se sprema preliv za mlečnu pitu.

Jaja se mute zajedno sa šećerom i u njih dodajemo so, vanilu i sveže mleko.

Ispečene kore za pitu prelivamo mlečnom smesom i vraćamo na 15-20 minuta ponovo u rernu.

Gotovu tursku mlečnu pitu sa uksunim prelivom ukrašavamo šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar