Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u tiganju»Turska mlečna pita u tiganju

Turska mlečna pita u tiganju

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4701482k
Turska mlečna pita u tiganju
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Brza i neverovatno ukusna mlečna pita u tiganju koja će vas zasititi - pripremljena po turskom receptu."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • kravlji maslac - 80 g
  • sir - 400 g
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Podelila sam proizvode na 4 porcije.

Tri kore za pitu sam uvila u rolat, isekla kolutove širine jednog prsta, i presekla po sredini da napravim tanke, kratke trake.

Ceo pleh sam namazala maslacem, odozgo stavila pola kora, izmrvila 100 grama sira sa jednim jajetom i 150 ml od svežeg mleka, pa stavila preostale iseckane kore i zalila sa malo istopljenog kravljeg maslaca. Lagano se pritisnu kore da ne ostanu suve.

Stavila sam tiganj na jaku vatru, nakon nekog vremena sam smanjila. Pekla sam pitu poklopljenu oko 5 minuta, dok ne porumeni sa strane, može se bez problema odvojiti sa dna i izgleda napola gotovo.

Okrenula sam pitu na tanjir, a zatim je prebacila u tiganj da se prži na drugoj strani, ponovo pokrivenu. Nastavila sam ovako za ostale porcije sa ostatkom proizvoda.

Ako vam se dopada ova pita, obavezno isprobajte naše predloge za turski burek ili ovu klasičnu bugarsku pitu sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: