Način pripreme
Podelila sam proizvode na 4 porcije.
Tri kore za pitu sam uvila u rolat, isekla kolutove širine jednog prsta, i presekla po sredini da napravim tanke, kratke trake.
Ceo pleh sam namazala maslacem, odozgo stavila pola kora, izmrvila 100 grama sira sa jednim jajetom i 150 ml od svežeg mleka, pa stavila preostale iseckane kore i zalila sa malo istopljenog kravljeg maslaca. Lagano se pritisnu kore da ne ostanu suve.
Stavila sam tiganj na jaku vatru, nakon nekog vremena sam smanjila. Pekla sam pitu poklopljenu oko 5 minuta, dok ne porumeni sa strane, može se bez problema odvojiti sa dna i izgleda napola gotovo.
Okrenula sam pitu na tanjir, a zatim je prebacila u tiganj da se prži na drugoj strani, ponovo pokrivenu. Nastavila sam ovako za ostale porcije sa ostatkom proizvoda.
Ako vam se dopada ova pita, obavezno isprobajte naše predloge za turski burek ili ovu klasičnu bugarsku pitu sa sirom.