Način pripreme
Jaja se umute sa šećerom. Dodaje se sveže mleko, kora od limuna i sok od limuna.
Brašno se proseva sa praškom za pecivo i dodaje se u smesu, meša se drvenom kašikom. Smesa se sipa u kalup, namazan uljem i posut brašnom. Uzimamo kalup i lupkamo nekoliko puta smesu da izađu mehurići. Tako kora postaje mekša. Peče se na 170 stepeni, preverite čačkalicom za zube.
Za sirup: Stavljaju se svi sastojci u duboku posudu i ugrevaju na vatri dok se šećer potpuno ne rastopi i maslac. Konjak se dodaje pre nego što se skine sa vatre. Ostavljamo da se ohladi malo.
Kora se prepolovi na dva dela. Jedna polovina se stavlja ponovo u kalup i preliva polovinom sirupa. Umuti se pavlaka sa šećerom. Tako pavlaka bude tvrđa.
Nektarine se iseku na krupne kockice, ostavlja se 1/2 voćke za ukras. Pomeša se sa pavlakom. Polovina se sipa preko prelivene kore.
Stavlja se druga kora, ponovo se preliva i namaže preostalom pavlakom. Polovina nektarine se iseče na dva dela.
Svaki deo se seče na trakice, stavlja se u sredinu torte, da se dobije srce. Odstoji 2 sata u frižideru i gotova je za jelo.