Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Dva pleha pokrivena papirom za pečenje.
Brusnice iseckajte nožem na manje komadiće.
U posudu sipajte brašno, sodu, so, skrob i promešajte žicom. Ostavite po strani.
U posudu miksera stavite maslac i umutite ga na velikoj brzini oko 3 minuta, zatim dodajte smeđi šećer, jaje, narendanu koru 2 pomarandže i 30 ml soka od pomarandže. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
U 3 porcije dodajte brašno, mutite na manjoj brzini dok ne upije i onda dodajte brusnice i čokoladne kapljice. Promešajte špatulom. Posudu umotajte folijom i ostavite u frižideru na 2 sata.
Od ohlađenog testa uzimajte kuglom za sladoled prečnika oko 3 cm. Loptice poređajte na rastojanju jednu od druge u pleh pokriven papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 8-10 minuta.
Keksiće ostavite u plehu da očvrsnu oko 5-7 minuta, pa ih zatim poređajte na rešetku da se ohlade.
Božićne keksiće po želji možete dekorisati tako što rastopite 30 g bele čokolade, pa ih viljuškom nanesete preko svakog keksića.