Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Božićni keksići sa borovnicama i čokoladnim kapljicama

Božićni keksići sa borovnicama i čokoladnim kapljicama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Božićni keksići sa borovnicama i čokoladnim kapljicama
Fotografije: marcheva14
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
35
"I da se razumemo - jedite seo keksić, nemojte da uzimate samo čokoladne kapljice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g belo
  • soda bikarbona - 6 g (1 kašičica)
  • kukuruzni skrob - 6 g (2 kašičice)
  • so - prstohvat
  • maslac - 170 g na sobnoj temperaturi
  • smeđi šećer - 135 g, svetliji
  • jaja - 1 komad
  • pomorandže - naribana korica 2 pomarandže
  • sok od pomorandže - 30 ml
  • brusnica - 135 g
  • čokoladne kapljice - 100 g bele
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Dva pleha pokrivena papirom za pečenje.

Brusnice iseckajte nožem na manje komadiće.

U posudu sipajte brašno, sodu, so, skrob i promešajte žicom. Ostavite po strani.

U posudu miksera stavite maslac i umutite ga na velikoj brzini oko 3 minuta, zatim dodajte smeđi šećer, jaje, narendanu koru 2 pomarandže i 30 ml soka od pomarandže. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.

U 3 porcije dodajte brašno, mutite na manjoj brzini dok ne upije i onda dodajte brusnice i čokoladne kapljice. Promešajte špatulom. Posudu umotajte folijom i ostavite u frižideru na 2 sata.

Od ohlađenog testa uzimajte kuglom za sladoled prečnika oko 3 cm. Loptice poređajte na rastojanju jednu od druge u pleh pokriven papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 8-10 minuta.

Keksiće ostavite u plehu da očvrsnu oko 5-7 minuta, pa ih zatim poređajte na rešetku da se ohlade.

Božićne keksiće po želji možete dekorisati tako što rastopite 30 g bele čokolade, pa ih viljuškom nanesete preko svakog keksića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: