Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Karpačo od tartufa

Karpačo od tartufa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Karpačo od tartufa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
6
"Predjelo visoke klase je ovaj karpačo od tartufa"

Potrebni sastojci

  • tartufi - 30 - 40 g, crni
  • maslinovo ulje - ekstra virgin za posipanje
  • emulzija žumanaca
  • žumanca - 2 komada, kuvana
  • sirće - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Jednom kvalitetnom tartufu nije potrebno veliko začinjavanje, zato što sa sobom nosi jedinstveni ukus koji ne treba da bude ubijen.

U ovaj karpačo, koji je jedinstveni delikates, jedino što de dodajte je emulzija žumanca, koja će pojačati miris tartufa, ali možete servirati i bez nje, samo pospite maslinovim uljem lepim.

Na prvodm mestu, ako koristite sveži sastojak, očistite ga pokvašenom četkicom. Možete oprati, nakon toga obavezno osušite. Varijante je da karpačo napravite od konzervisanog crnog tartufa, ali to samo ako ne možete da nabavite kvalitetan proizvod.

Koristite specijalan uređaj za fino sečenje ili rende sa odgovarajućim nastavkom da biste napravili tartuf jednakih krugova. Poređajte na tanjir i pospite maslinovim uljem.

Ako odlučute da dodajte emulziju, izgnječite ili pasirajte žumanca sa solju i biberom. Dodajte i mešajte energično, a nakon toga lagno sipajte maslinovo ulje i pasirajte ili mutite dok ne se ne ujednači.

Ne prelivajte ceo karpačo od tartufa emulzijom, nego samo stavljajte kapljice sa strane.

Servirajte sa prepečenim kriškama hleba, preko sipaje još maslinovog ulja ili emulzijom žumanca.

Samo je to dovoljno da biste uživali u elegantno serviranom i ukusnom predjelu ili mezetu.

Servirajte sa penušavim vinom i očarajte svoje goste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: