Način pripreme
1. Oljuštite repu i isecite je na fine krugove kao za karpačo. Stavite krugove u posudu sa vodom i malo soli na jedan sat - tako će nestati ljutina iz repe.
2. Ocedite iz ako je repa još uvek ljuta nemojte se brinuti, prilikom sledećeg procesa će sasvim nestati.
3. Isecite beli luk na krugove i rasporedite ili stavite između krišaka oceđene repe. Pokrijte smesom od sirćeta, maslinovog ulja i tri prstohvata soli, uvijte u providnu streč foliju. Ostavite u frižider na nekoliko sati (ponekad ostavim i celu noć).
4. Prilikom serviranja karpača ocedite i poređajte bele kruugove repe na široki tanjir u jednom sloju. Odozgo stavite malo belog luka i pospite maslinovim uljem. Na kraju pospite krupnom solju, prethodno pomešanom sa malo aleve paprike. (Da bi se aleva paprika za so i da bi dekoracija bila lepša, pomešajte ih vlažnim prstima).
5. Servirajte kao predjelo ili salatu, ukrasite čeri paradajzom.
Prijatno!