Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Karpačo od cvekle i sira

Karpačo od cvekle i sira

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Karpačo od cvekle i sira
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
24/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Postoje ljudi koji, koliko god da im pričate da je ovo prefinjeni karpačo od cvekle, oni misle da je to super meze i ništa više"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • limun - 1 komad
  • seme bundeve - 3 supene kašike
  • sremuš - 2 supene kašike, iseckan
  • sir - 50 - 60 h, ovčiji ili koziji
  • korijander - 1 struk, sveži listovi
  • beli luk - 2 čena
  • so - krupnija, u ljuspicama po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Glavicu cvekle, oljuštenu i očišćenu, možete koristiti sirovu, pečenu ili kuvanu, kako vam se dopada.

Isecite na što je moguće tanje krugove. To možete uraditi običnim oštrim nožem ili uz pomoć specijalne kuhinjske seckalice.

Poređajte krugove na poslužavnik - 2 komada i naprskajte maslinovim uljem.

Pospite semenom bundeve - sirovim ili zapečenim u suvom tiganju.

Beli luk isecite na tanke kriške i poređajte na cveklu. Pospite tanjire sokom od limuna i još maslinovog ulja, ako je potrebno, takođe i sremušem.

Izmrvite sir i rasporedite u svaki tanjir sa karpačom, a za kraj ukrasite svežim listovima korijandera.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: