Torta sa maskarponeom i čokoladom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
10/02/2020
"Predstavljamo vam savršenu tortu, a vi umesto da jedete kao da ste iz gladi izašli zapišite recept "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 2 komada, gotove
  • maskarpone - 400 g
  • tečna pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • vanila - 3 komada
  • čoklada - 200 g, za kuvanje
  • sveže mleko - 10 kašika
  • smokve - 2 komada
  • brusnica
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom krema. U duboku posudu stavljamo maskarpone i tečnu pavlaku (koje su ohlađene u zamrzivaču 15 minut), šećer u prahu i vanilu.

Miskerom na visokoj brzini mutimo smesu dok ne dobijemo tanke vrhove. Na podlogu za tortu stavljamo prvu koru, oko nje stavljamo pokretan prsten za tortu. Sipamo krem preko kore i odogo stavljamo drugu koru.

Stavljamo tortu u frižider na jednu no.

Sledećeg dana spremamo čokoladnu glazuru, tako što na ringli na vodenoj pari istopimo čokoladu, dodajemo sveže mleko i mutimo u homogenu smesu.

Sklanjamo prsten sa torte, sačekamo malo da se čokoladna glazura ohladi i sipamo je preko torte.

Ukrašavamo isečenom smokvom, brusnicama i posipamo kokosovim brašnom.

Torta sa maskarponeom i čokoladom je sjajna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar