Način pripreme
U tiganju zagrejte na kratko 3-4 kašike maslinovog ulja, dodajte blanširani spanać, prstohvat soli i prstohvat bibera.
Poklopite posudu i dinstajte dok voda od spanaća ne ispari ili 10 minuta. Sklonite posudu sa ringle, ohladite.
U posudi razbijte jaja, umutite ih blago viljuškom, sipajte u tankom mlazu suncokretovo ulje i sveže mleko.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte ga u porcijama u tečnu smesu.
Dodajte namrvljeni sir i ohlađeni spanać, začinite prstohvatom narendane kore limuna i prstohvatom sitno isečene sveže nane.
Homogenizujte dobro sastojke. Postavite parčetom papira za pečenje izduženi kalup za kolač.
Sipajte smesu za slani kolač.
Ispecite slani kolač od spanaća na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.
Ispečeni kolač od spanaća ohladite na rešetki i nek vam je slatko!