Način pripreme
Prosejte brašno, dodajte suve sastojke (so, kvasac) i mešajte. Napravite udubljenje i dodajte kiselo mleko, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičiu meda i kiselu vodu. Zamesite meko testo.
Namažite ga maslinovim uljem i ostavite ga na toplom da naraste, dok ne uvdostruči svoj obim oko 1 sat.
Nakon što testo naraste premesite ga kratko. Podelite ga na 10 jednakih delova.
Na nabrašnjenoj površini razvijte svaki u tanku koru. Namažite kašičicom pesta od bosiljka i pospite parmezanom. Uvijte u rolat.
Poređajte hlepčiće u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Ostavite ih ponovo da narastu 20 minuta. Nakon toga ih namažite maslinovim uljem i pospite sa malo parmezana.
Pecite hlepčiće sa pestom i parmezanom u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Ohladite na rešetki i servirajte.
Prijatno!