Način pripreme
Lisnato testo se tanko i ravnomerno premazuje pestom. Posipa se origanom, belim lukom u prahu, maslinovim uljem, solju i crnim biberom.
Beli sir i pečene paprike se naseckaju na sitne komadiće i ravnomerno se raspoređuju po testu.
Deo sir i crvene paprike možete odvojiti za ukras prilikom serviranja. Nasecka se na trakice debljine 2 cm.
Trakice se nižu na štapiće od bambusa u obliku stepenica, tako da zaliče na jelkicu.
Ređaju se u tepsiju na papir za pečenje. Ukusno pecivo od lisnatog testa se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 10-15 minuta.
Kada je već ohlađeno, možete dodatno da ih ukrasite odvojenim belim sirom i crvenom paprikom.
Kačkavalj sečete na komade debljine pola centimetra.
Pomoću metalnog kalupa zvezda seku se figurice od kačkavalja i zatim se nabadaju na vrh jelkica od lisnatog testa.
Možete koristiti i čeri paradajz za ukras slanih jelkica sa pestom i parmezanom.