Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Slane jelkice sa pestom i parmezanom

Slane jelkice sa pestom i parmezanom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Slane jelkice sa pestom i parmezanom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
27/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Slane jelkice sa pestom i parmezanom - toliko ukusne da nema šanse da ih mimoiđete"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • pesto - 100 g
  • parmezan - 150 g
  • beli sir - 80 g
  • pečena paprika - 2 komada
  • origano - 1 kašičica
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo se tanko i ravnomerno premazuje pestom. Posipa se origanom, belim lukom u prahu, maslinovim uljem, solju i crnim biberom.

Beli sir i pečene paprike se naseckaju na sitne komadiće i ravnomerno se raspoređuju po testu.

Deo sir i crvene paprike možete odvojiti za ukras prilikom serviranja. Nasecka se na trakice debljine 2 cm.

Trakice se nižu na štapiće od bambusa u obliku stepenica, tako da zaliče na jelkicu.

Ređaju se u tepsiju na papir za pečenje. Ukusno pecivo od lisnatog testa se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 10-15 minuta.

Kada je već ohlađeno, možete dodatno da ih ukrasite odvojenim belim sirom i crvenom paprikom.

Kačkavalj sečete na komade debljine pola centimetra.

Pomoću metalnog kalupa zvezda seku se figurice od kačkavalja i zatim se nabadaju na vrh jelkica od lisnatog testa.

Možete koristiti i čeri paradajz za ukras slanih jelkica sa pestom i parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: