Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Ukusni hlepčići sa parmezanom

Ukusni hlepčići sa parmezanom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Ukusni hlepčići sa parmezanom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusni hlepčići sa parmezanom, već smo nestrpljivi da ih probamo"

Potrebni sastojci

  • brašno - ½ kg
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • parmezan - 100 g, izrendan
  • kvasac - 1 kesica, suvi, za hleb
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Mašinom ili rukama se umesi polutvrdo testo od brašna, 2 supene kašike maslinovog ulja, kvasca, šećera i vode. Ostavi se na 1-2 sata da naraste.

Dodaje se parmezan i ponovo se mesi.

Obrazuje se 9-10 duguljastih hlepčića koji se ređaju u tepsiju na papir za pečenje, treba da budu na rastojanju jedan od drugog.

Ostave se na sat vremena na toplom. Premažu se maslinovim uljem i stave se u rernu ugrejanu na 210°C, dok se ne raširi raskošni miris i dok ne dobiju lepu koricu.

Ovi ukusni hlepčići sa parmezanom mogu da se konzumiraju solo ili kao sendviči, napravljeni sa mnogo mašte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: