Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Dijetalni slani kukuruzni keks

Dijetalni slani kukuruzni keks

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811425k
Dijetalni slani kukuruzni keks
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
25
"Ako ste na dijeti, ali se pitate šta možete da jedete - evo našeg predloga - dijetalni keks"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • kukuruzni griz - 1 šolja
  • integralno brašno - 1 šolja
  • himalajska so - 2 kašičice, ravne
  • čubar - 3 pstohvata
  • bosiljak - 2 - 3 prstohvata
  • semenke suncokreta - 2 - 3 šake
  • mak - 1 - 2 šake (semenke)
  • susam - 2 šake
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 3 - 4 kašičice
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleveni
  • začini - drugi po želji
  • voda - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Lagan kukuruzni keks, pogodan za dijetu!

Promešamo suvu smesu od kukuruznog brašna, kukuruznog griza, integralnog brašna, semenki - sirove suncokretove, susama, maka, sodom sa jabukovim sirćetom, začinima - himalajskom solju, čubrom, bosiljkom, mlevenim biberom i drugo po želji.

Postepeno sipamo toplu vodu i zamesimo testo koje nije previše elastično zbog krupnog kukuruznog griza, ali dovoljno da za razvijemo na 5 mm debljine.

Nakon toga isečemo krugove za keks ili druge oblike.

Pažljivo ih poređamo na ne mnogo velikom rastojanju u šarlanom namazanu posudu za pečenje i pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta do željene hrskavosti.

Čuvamo slani keks u kutiji, da se ne stvrdne.

Izdržljivi i pogodni za put.

Dijetalan kukuruzni slani keks, koji s sprema lako, ukusan je i misli na vašu liniju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: