Način pripreme
Rerna - 190 stepeni.
Kalup za tart - 32/43/10/12 cm
Odmrznuto lisnato testo sečemo da bude veličine kalupa. Oblikujemo dno i rebra. Višak testa odvajamo. Izbušimo viljuškom. Pokrivamo papirom za pečenje i savljamo zrna pasulja.
Pečemo na 190 stepeni ok o15 minuta. Vadimo iz kalupa, vadimo papir i zrna pasulja. Polugotovu koru ostavljamo sa strane.
Mocarelu rendamo krupnije, nakon toga holandski sir, može se zameniti gaudom, dodajemo mortadelu, isečenu na sitne komade, iseckani luk, dodajemo rikotu i kiselu pavlaku.
Lepo promešamo, posolimo po ukusu i pospemo mlevenim biberom. Dodajemo iseckani origano, promešamo.
Nadev sipamo u hladan kalup, poravnamo i pospemo rendani parmezan.
Flan pečemo na 190 stepeni 25/30 minuta.