Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa brokolijem i sirom

Kiš sa brokolijem i sirom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Kiš sa brokolijem i sirom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
07/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kiš je prava klasika koju svako treba da proba bar jednom u životu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • maslac - 100 g
  • orasi - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • za nadev
  • brokoli - 500 g
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • parmezan - 50 g
  • sir - 50 g
  • topljeni sir - 60 g, dimljeni
  • gorgonzola - 60 g
  • tečna pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 3 komada
  • estragon - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • biber - miks, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa:

U posudi pomešamo brašno, jaje, so i maslac, isečen na kockice. Promešamo sve dobro dok ne dobijemo velike mrve. Oraje isečemo i dodajemo. Zamesimo glatko testo sa maslacem, uvijamo ga u foliju i stavljamo u frižider na 20 minuta.

Nakon što izvadimo testo iz frižidea, razvučemo ga na foliji i stavljamo u pleh za pečenje, pokrivamo pergament papriom, na njega poređamo zrna pasulja da testo ne nadođe. Pečemo 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni an 190 stepeni.

Priprema nadeva:

Brokoli odvojimo na ružice i blanširamo u vreloj, posoljenoj vodi 3 minuta, nakon toga prebacujemo u posudu sa ledenom vodom. Šargarepu i sir izrendamo, a beli luk izgnječimo na pastu. U posudi umutimo jaja sa mlekom, pavlakom, estragonom, biberom i solju. U njih dodajemo smesu od sireva.

Vadimo gotovu koru iz rerne i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga preko sipamo smesu sa nadevom, a na vrhu ređamo ružice od brokolija. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: