Način pripreme
Priprema kore: Mikserom umutiti belanca sa šećerom. Umešati brašno, mleveni lešnik, kakao prah i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Od dobijene smese ispeći dve kore na 180 stepeni 20 minuta(zasebno peći po 20 minuta svaku koru). Pečene kore ostaviti da se ohlade.
Priprema prvog fila: U šerpu usuti 200 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno, ručnom žicom za mućenje umutiti žumanca, puding, brašno i 100 ml hladnog mleka, te smesu sipati u vrijuće mleko i ukuvati.
Kad dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle i ostavitj da se dobro ohladi. Mikserom umutitu margarin i šećer u prahu, sastaviti sa ohlađenom smesom i dobro umutiti mikserom.
Priprema drugog fila: Mikserom umutitj žumanca sa šećerom u prahu i skuvati na pari. Dodati margarin i čokoladu za kuvanje, mešati i kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa pare i fil dobro umutiti mikserom. Ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak: Na tacnu za tortu staviti koru, naneti prvi fil, preko njega rasporediti drugi fil i preklopiti drugom korom. Tortu ukrasiti po želji.
Ostaviti da se stegne. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Komentar: Tortu sam filovala šlagom Vi je možete preliti glazurom od čokolade ili je obložiti fondanom - po sopstvenom izboru. Prijatno!