Lešnik oblanda

VecaVeca
Šef kuhinje
7143992k3379
Lešnik oblanda
Fotografije: Veca
1 / 2
10/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Pravo je vreme da se malo zasladimo"

Potrebni sastojci

  • Za svetliji fil
  • lešnik - 200 g
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 6 kašika
  • Za čokoladni fil
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • maslac - 125 g
  • žumanca - 6 komada
  • šećer - 6 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • Za čokoladnu glazuru
  • ulje - 4 kašike
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • Ostalo
  • oblanda - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca i šećer umutiti mikserom u čvrst šam. Dodati prepečen samleven lešnik i izmešati.

List oblande staviti na poleđinu pleha i premazati kockasti deo oblande polovinom smese od lešnika.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7 minuta.

Isto uraditi i sa drugim listom oblande i ostatkom smese od lešnika. Oba lista pečenih oblandi istaviti da se ohlade.

Za to vreme mikserom umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom i skuvati na pari. Umešati čokoladu i, kada se otopi, skloniti šerpu sa vatre. Ostaviti da se ohladi, pa u smesu dodato maslac i sjediniti mikserom.

Jedan list pečene oblande staviti na tacnu i ravnomerno rasporediti čokoladni fil. Preklopiti drugim listom pečene oblande, pa premazati ostatkom čokoladnog fila.

Završiti trećim listom oblande, nepečenim, ali tako da kockasti deo oblande bude preko čokoladnog fila.

Oblandu pritisnuti nečim teškim i osraviti da se dobro stegne i zalepi.

Za glazuru čokoladu za kuvanje i ulje otopiti na pari i premazati oblandu. Ostaviti da se glazura stegne.

Lešnik oblandu seći, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: