Način pripreme
Krompir se seče na male kocke ili ljuspe kao za tortilju. Stavlja se u maslinovo ulje sa malo soli na umerenu do slabu vatru, da omekša i da se zaprži.
Dodaje se beli luk na tanke kriške, malo pre nego što je gotov krompir i meša se, da se sve skuva ravnomerno.
Rerna se zagreva do 180 stepeni, samo gornji grejač ili gril.
Jaja se mute sa prstohvatom soli i narenda im se parmezan na fino rende, stavlja se peršun, origano i biber i smesa od jaja se sipa preko krompira.
Kuva se ponovo na slaboj/umerenoj vatri, dok se po ivicama jaja ne stvrdnu i ne pobele.
Preko fritate se poređaju tanki krugovi pardajza i tada se tiganj gurne u zagrejanu rernu da se zapeče i odozgo.
*Podrazumeve se da nam je za kuvanje fritate potreban tiganj, koji je sa vatrostalnom drškom da izdrži toplotu u rerni.
Prijatno!