Način pripreme
Očistite paprike i isecite na trakice. Oljuštite krompir i isecite na 4 ili 6 jednakih delova. Svaki deo isecite na manje i tanje komade. Izrendajte čedar ili kačkavalj.
Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri u tiganju (da ne biste prebacivali posle tiganj ili posudu koji koristite na vatri, potrebno je da bude odgovarajuć i za rernu). Izdinstajte luk oko 5 minuta, začinite solji i biberom.
Dodajte tanko iseckan krompir i kuvajte, mešajte oko 10 minuta dok uglovi krompira ne omekšaju. Dodajte isečene paprike i kuvajte, mešajte oko 10 minuta.
U međuvremenu umutite jaja sa većim delom izrendanog čedar sira ili kačkavalja. Sipajte smesu od jaja u tiganj preko povrća. Kuvajte dok se jaja ne stegnu po ivicama, oko 10-15 minuta.
Ugrejte gril u rerni, stavite preostali čedar preko fritate i zapecite. Kuvajte oko 10 minuta. Ostavite fritatu da se ohladi 5 minuta pre serviranja.