Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Vazdušast kolač od breskvi

Vazdušast kolač od breskvi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Vazdušast kolač od breskvi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
15/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ako iz kuhinje dolazi neodoljiva aroma breskvi, znači da je neko pre vas otrkio tajnu ovog recepta za kolač od breskvi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 260 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 125 g
  • breskve - 1 komad, dobro uzrela i aromatična
  • kora limuna - od 1/4 limuna, samo žuti deo
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 250 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite breskvu na parčiće, ne ljušteći je i pasirajte je u pire (od nje, ako želite izdvojte parčiće za ukras). Možete da je sameljete u blenderu zajedno sa korom limuna.

2. Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte u njih redom ulje, pire od breskve, kiselo mleko, so i brašno prosejano s praškom za pecivom.

Brašno promešajte ne sa mikserom već sa drvenom varjačom dok se ne usvoji. Ako niste mleli u blenderu koru limuna narendajte u smesu na fino rende.

3. Konzistencija smese za kolač će zavisiti od veličine i sočnosti breskve, koju ste koristili, kao i od veličine jaja, zato ako vam se čini retka dodajte još malo brašna. Ipak, ne preterujte, treba da ostane više tečna i vazudšasta smesa nego gusta.

4. Sipajte u namazan u nabrašnjen kalup za kolač i ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

5. Čim izvadite iz rerne ostavite kolač u kalupu 10 minuta pre nego što ga izvadite.

Dodatno ohladite na rešetki i servirajte.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: