Način pripreme
1. Isecite breskvu na parčiće, ne ljušteći je i pasirajte je u pire (od nje, ako želite izdvojte parčiće za ukras). Možete da je sameljete u blenderu zajedno sa korom limuna.
2. Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte u njih redom ulje, pire od breskve, kiselo mleko, so i brašno prosejano s praškom za pecivom.
Brašno promešajte ne sa mikserom već sa drvenom varjačom dok se ne usvoji. Ako niste mleli u blenderu koru limuna narendajte u smesu na fino rende.
3. Konzistencija smese za kolač će zavisiti od veličine i sočnosti breskve, koju ste koristili, kao i od veličine jaja, zato ako vam se čini retka dodajte još malo brašna. Ipak, ne preterujte, treba da ostane više tečna i vazudšasta smesa nego gusta.
4. Sipajte u namazan u nabrašnjen kalup za kolač i ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
5. Čim izvadite iz rerne ostavite kolač u kalupu 10 minuta pre nego što ga izvadite.
Dodatno ohladite na rešetki i servirajte.
Nek vam je slatko!