Dinstano aromatično svinjsko meso

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
17/02/2020
"Nikako nećemo preuveličati, ako kažemo da se ova svinjetina bukvalno topi u ustima "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g (obrazi ili vrat)
  • luk - 150 g (1 glavica)
  • beli luk - 7 čenova
  • ulje - 50 ml
  • belo vino - 200 ml, aromatično
  • voda - 400 ml
  • teleći bujon - 1 kocka
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • kajenska paprika - 1 suva papričica
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleveni + za trljanje mesa
  • lovorov list - 2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi.

2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko 10 minuta na umerenoj vatri.

3. Sipajte vino i kuvajte uz otvoren poklopac jedan minut, da ispari alkohol, nakon toga sklonite sa vatre i pasirajte.

4. Vratite sos na vatru i dodajte mu lovorove listove, ruzmarin, majčinu dušicu, biber, alevu papriku i kajansku papričicu, vodu i namrvljenu kocku bujona. Nakon što tečnost provri, stavite meso i dinstajte 1 sat. Probajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka. Dolivajte toplu vodu toliko koliko gust želite da vam bude sos.

5. Gotovo jelo servirajte toplo u društvu krompirića ili pirinča.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar