Način pripreme
1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi.
2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko 10 minuta na umerenoj vatri.
3. Sipajte vino i kuvajte uz otvoren poklopac jedan minut, da ispari alkohol, nakon toga sklonite sa vatre i pasirajte.
4. Vratite sos na vatru i dodajte mu lovorove listove, ruzmarin, majčinu dušicu, biber, alevu papriku i kajansku papričicu, vodu i namrvljenu kocku bujona. Nakon što tečnost provri, stavite meso i dinstajte 1 sat. Probajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka. Dolivajte toplu vodu toliko koliko gust želite da vam bude sos.
5. Gotovo jelo servirajte toplo u društvu krompirića ili pirinča.
Prijatno!