Dinstano svinjsko meso u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8596
3
22/12/2017
"Dok se meso polako disnta u vatrostalnoj posudi imaćete vremena da odlučite koji je garnirung najpogodniji za njega "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 924
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg
  • soja sos - 5 kašika
  • biber - pola kašičice
  • začin za roštilj - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • kumin - trećina kašičice
  • med - 1 kašika
  • crno vino - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • limun - 1 komad
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na krupne komade.

Svi ostali sastojci se promešaju u homogenu smesu, koja se izmeša sa komadima mesa.

Meso se ostavlja sa marinadom u frižideru na nekoliko sati, nakon toga se peče u vatrostalnoj posudi pod poklopcem sa marinadom i vodom.

Meso se peče 50-60 minuta na 200 stepeni, tako što se stavlja u hladnu rernu, poklopac se sklanja 5-6 minuta pre nego što izvadimo posudu, da biste dobili prepečenu koricu.

Serviramo sa kriškama limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar