Sos za svinjsko meso

22/03/2017
"Za svaku kolenicu je pitanje časti da bude servirana sa ovim aromatičnim sosom "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 440
  • Pregledi tokom meseca211
  • Pregledi tokom sedmice24
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • senf - 2 supene kašike
  • bujon - 400 g od mesa
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac u tiganju. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju. Stalno mešamo da ne zagori.

Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca.

Žumance se pomeša sa senfom, kiselom pavlakom i sokom od limuna. Meša se u blenderu na niskim obrtajima.

Dodaje se u tiganj i ostavlja na tihoj vatri na kratko, dok se ne zgusne.

Dobijeni sos se servira sa kolenicama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar