Način pripreme
U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gustu penu.
Narendajte šaragrepe, sipajte ulje i sok od jedne pomorandže i dobro promešajte.
Prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo. Dodajte mu mlevene sirove i oljuštene bademe.
Možete da koristite bademovo brašno. Aromatizujte narendanom korom pomorandže.
U narendane šargarepe sipajte u mlazu suncokretovo ulje.
Dodajte ih u umućena jaja i u porcijama sipajte u suvu smesu.
Homogenizujte dobro sve sastojke.
Podmažite uljem i pospite brašnom okrugli kalup za kolač. Sipajte smesu za kolač.
Ispecite kolač od pomorandže na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom.
Izvadite kalup iz rerne, sačekajte 5-6 minuta i okrenite kolač od šargarepe na rešetku.
Pospite topli kolač šećerom u prahu.
Veoma sočan, ukusan i uspešan kolač od šargarepe!
Nek vam je slatko!