Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Brza pita sa kuvanom bundevom

Brza pita sa kuvanom bundevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Brza pita sa kuvanom bundevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
18/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Sjajna pita sa kuvanom budevom, na znamo za vas, ali naš apetit se već otvorio"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g
  • bundeva - 450 g, oljuštena i bez semenki
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 130 g
  • orasi - 170 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila - 1 kesica
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na velike parčiće i ubacite je u kipuću vodu na 10-15 minuta. Ne treba da omekša, već da ostane tvrđa.

Ocedite i ostavite da se ohladi, nakon toga je narendajte.

Pomešajte je sa šećerom, cimetom, 100 ml ulja i vanilin šećerom. Iseckajte orahe oštrim nožem.

Raširite kore za pitu i rasporedite ravnomerno prvo nadev od bundeve, a posle pospite orasima.

Uvijajte kore dve po dve sa nadevom i poređajte u okruglu nauljanu tepsiju u obliku puža.

Namažite površinu uvijene pite od bundeve preostalim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.

Pecite dok ne postane zlatast oko 30 minuta i nakon što se pita od bundeve ohladi, pospite šećerom u prahu.

Klasika koja je uvek dobrodošla na svakoj trpezi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: