Način pripreme
Isecite bundevu na velike parčiće i ubacite je u kipuću vodu na 10-15 minuta. Ne treba da omekša, već da ostane tvrđa.
Ocedite i ostavite da se ohladi, nakon toga je narendajte.
Pomešajte je sa šećerom, cimetom, 100 ml ulja i vanilin šećerom. Iseckajte orahe oštrim nožem.
Raširite kore za pitu i rasporedite ravnomerno prvo nadev od bundeve, a posle pospite orasima.
Uvijajte kore dve po dve sa nadevom i poređajte u okruglu nauljanu tepsiju u obliku puža.
Namažite površinu uvijene pite od bundeve preostalim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Pecite dok ne postane zlatast oko 30 minuta i nakon što se pita od bundeve ohladi, pospite šećerom u prahu.
Klasika koja je uvek dobrodošla na svakoj trpezi.
Prijatno!