Brza pita sa kuvanom bundevom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
18/02/2020
"Sjajna pita sa kuvanom budevom, na znamo za vas, ali naš apetit se već otvorio "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g
  • bundeva - 450 g, oljuštena i bez semenki
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 130 g
  • orasi - 170 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila - 1 kesica
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na velike parčiće i ubacite je u kipuću vodu na 10-15 minuta. Ne treba da omekša, već da ostane tvrđa.

Ocedite i ostavite da se ohladi, nakon toga je narendajte.

Pomešajte je sa šećerom, cimetom, 100 ml ulja i vanilin šećerom. Iseckajte orahe oštrim nožem.

Raširite kore za pitu i rasporedite ravnomerno prvo nadev od bundeve, a posle pospite orasima.

Uvijajte kore dve po dve sa nadevom i poređajte u okruglu nauljanu tepsiju u obliku puža.

Namažite površinu uvijene pite od bundeve preostalim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.

Pecite dok ne postane zlatast oko 30 minuta i nakon što se pita od bundeve ohladi, pospite šećerom u prahu.

Klasika koja je uvek dobrodošla na svakoj trpezi.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar