Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Uvijena pica sa slaninom

Uvijena pica sa slaninom

Teodora TonevaTeodora Toneva
Početnik
14670
Uvijena pica sa slaninom
Fotografije: Teodora Toneva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
85 min.
"Drugačija, ali ne i manje ukusna pica - probajte i podelite!"

Potrebni sastojci

  • gotovo testo - 1 komad
  • paradajz pire - 1 komad
  • kačakvalj - 300 g
  • slanina - 200 g
  • kiseli krastavčići
  • seme maka
  • jaja - 1 komad
  • čubar
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj stavljamo malo ulja i sačekamo da se ugreje. U njega dodajemo paradajz pire, začinimo solju i čubrom i mešamo dok se ne zgusne.

Podelimo testo na dva dela i svaki deo razvijemo na pravougaonik. Namažemo ih uljem, stavljamo od paradajza i počinjemo da ređamo sastojke.

Prvo stavljamo tanko isečenu slaninu, preko tanko isečeni kiseli krastavac i na vrh rendani kačkavalj.

S jedne strane isečemo razvijeno testo (pokazano je na jednoj slici).

Uvijamo u labav rolat, isečena strana testa treba da padne odozgo na rolat.

Namažemo umućenim jajetom i posipamo semenom maka.

Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: