Način pripreme
1. Operite krompir i blago ga osušite, neka ostane malo vlažan.
2. Stavite dva lista papira za pečenje dva po dva i svaki namažite kašikom lepog aromatičnog maslinovog ulja.
3. Presavijte papir, oformite paketić i okrenite ga tako da prevoji budu odozdo i da se ne rastvaraju.
4. Stavite paketiće u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 30-35 minuta. Ako je papir koji koristite beo, blago prozračan, po preplnulosti će se videti kad je gotovo.
5. Izvadite posudu i sa širokom metalnom špatulom, izgnječite svaki krompir bez odvijanja, i koristeći jak pritisak na njih, tako da dobro napuknu i spljeskaju se. Ako osetite da su tvrdi, vratite u rernu pečeni krompir još malo.
6. Gotov pečeni izgnječeni krompir servirajte topao. Čudesan je i ukusan, samo posut krupnom solju i još malo maslinovog ulja, ali možete da ga prelijete sosom, dresingom ili pospete omiljenim začinima.
Prijatno!