Tikvice punjene jajima i sirom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
29/05/2019
"Prijatno svima koji vole vegetarijanske punjene tikvice, a onima koji se kolebaju reći ćemo - probajte, sjajne su"
Priprema18 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno68 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 283
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje
  • sir - 100 - 120 g
  • jaja - 2 komada, XL
  • maslinovo ulje - 8 kašika
  • origano - 1 veći prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite dobro tikvice i ne ljušteći ih odsecite im krajeve i isecite na panjiće visine 4-5 cm.

2. Svaki panjić izdubite, ne dolazeći sasvim do dna i tako da ostane 2-3 milimetara "mesa" do kore.

3. Poređajte čaše od tikvica i blago namazanoj, pospite sa malo maslinovog ulja i ispecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne prepčanu (25-30 minuta).

4. Za to vreme iseckajte na sitno izdubljenu unutrašnjost i zapržite u tiganju sa malo maslinovog ulja i soli. Nakon što omekšaju parčići tikvice, začinite origanom i biberom i kuvajte dok ne dobiju blago zlatastu preplanulost. Ostavite da se ohlade.

5. Razbijte jaja u već ohlađenu sredinu tikvica i mešajte. Namrvite unutra i sir i ovom smesom napunite ispečene čaše/panjiće.

6. Gurnite opet u rernu na istu temperaturu i zapecite 15 minuta ili dok ne porumeni.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar