Način pripreme
1. Operite dobro tikvice i ne ljušteći ih odsecite im krajeve i isecite na panjiće visine 4-5 cm.
2. Svaki panjić izdubite, ne dolazeći sasvim do dna i tako da ostane 2-3 milimetara mesa do kore.
3. Poređajte čaše od tikvica i blago namazanoj, pospite sa malo maslinovog ulja i ispecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne prepčanu (25-30 minuta).
4. Za to vreme iseckajte na sitno izdubljenu unutrašnjost i zapržite u tiganju sa malo maslinovog ulja i soli. Nakon što omekšaju parčići tikvice, začinite origanom i biberom i kuvajte dok ne dobiju blago zlatastu preplanulost. Ostavite da se ohlade.
5. Razbijte jaja u već ohlađenu sredinu tikvica i mešajte. Namrvite unutra i sir i ovom smesom napunite ispečene čaše/panjiće.
6. Gurnite opet u rernu na istu temperaturu i zapecite 15 minuta ili dok ne porumeni.
Prijatno!