Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Cezar Salata»Cezar salata sa mlečnim sosom

Cezar salata sa mlečnim sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Cezar salata sa mlečnim sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Prvo car, posle salata, a sada i sa mlečnim sosom - prava evolucija hrane"

Potrebni sastojci

  • slata ajsberg - 1/2 glavice
  • pileći file - 150 - 160 g, skuvani
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1/4 glavice, sladak, za salatu (po želji)
  • maslinovo ulje - 4 kašike ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • masline - po želji
  • krutoni - od 1 kriške hleba
  • Mlečni sos
  • kiselo mleko - 4 kašike, izvršite, kremasto, gusto
  • limun - 1/2 komada, sočan
  • majonez - 3 - 4 kašike
  • vorčester sos - 1 kašičica, ili po ukusu
  • peršun - 1 kašičica, sušeni
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Klasična salata Cezar je jedna od najomiljenijih i najpoznatijih salata u celom svetu.

Nažalost postoje ljudi koji ne mogu da je konzumiraju u originalnoj varijanti zbog njenog sisa, u kome se nalaze inćuni i sirovo jaje, a nekima se to ne sviđa.

U ovom receptu vam predlažem jedan lak i jednostavan mlečni sos da sa njim servirate vašu Cezar salatu, a da vam ne bude manje ukusna.

Za njega dobro pomešajte gusto i kremasto kiselo mleko sa majonezom, vorčester sosom, sušenim peršunom, malo soli i sveže ceđenim sokom od limuna. Može da se doda i beli luk u prahu. Gustina sosa će zavisiti od količine soka od limuna, koji ćete staviti.

U posudu iskidajte na krupno ajsberg - opran i dobro oceđen. Isecite paradajz i malo luka po želji. Začinite sve to sa maslinovim uljem i solju.

Isecite na parčiće skuvani pileći file i rasporedite preko salate zajedno sa krutonima (da biste ih spremili, samo isecite na kocke kriške hleba, uvaljajte u maslinovo ulje i zapecite na tiganju ili rerni na kratko).

Prelijte salatu mlečnim sosom, stavite masline po želji i servirajte.

Isto tako je pogodno da se doda i parmezan ili drugi tvrd, zreo, aromatičan sir.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: