Način pripreme
Klasična salata Cezar je jedna od najomiljenijih i najpoznatijih salata u celom svetu.
Nažalost postoje ljudi koji ne mogu da je konzumiraju u originalnoj varijanti zbog njenog sisa, u kome se nalaze inćuni i sirovo jaje, a nekima se to ne sviđa.
U ovom receptu vam predlažem jedan lak i jednostavan mlečni sos da sa njim servirate vašu Cezar salatu, a da vam ne bude manje ukusna.
Za njega dobro pomešajte gusto i kremasto kiselo mleko sa majonezom, vorčester sosom, sušenim peršunom, malo soli i sveže ceđenim sokom od limuna. Može da se doda i beli luk u prahu. Gustina sosa će zavisiti od količine soka od limuna, koji ćete staviti.
U posudu iskidajte na krupno ajsberg - opran i dobro oceđen. Isecite paradajz i malo luka po želji. Začinite sve to sa maslinovim uljem i solju.
Isecite na parčiće skuvani pileći file i rasporedite preko salate zajedno sa krutonima (da biste ih spremili, samo isecite na kocke kriške hleba, uvaljajte u maslinovo ulje i zapecite na tiganju ili rerni na kratko).
Prelijte salatu mlečnim sosom, stavite masline po želji i servirajte.
Isto tako je pogodno da se doda i parmezan ili drugi tvrd, zreo, aromatičan sir.
Prijatno!