Način pripreme
1. Umutite pavlaku da bude kremasta ali ne preterujte, da se ne preseče. Iskoristite 900 ml ako želite slađi sladoled ili 1 litar da ne bude toliko nametljivo slatko.
2. U umućenu pavlaku dodajte u porcijama kondenzovano mleko i mešajte kružnim pokretima, da smesa ostane što je više moguće vazdušasta.
3. Kada postane homogeno, prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje. Nije potrebna mašina za sladoled, niti mešanje, jer i bez toga sladoled postaje kremast.
4. Pokrijte čvrsto streč folijom, da se dobro prilepi, da se ne stvore kristali.
Stavite u zamrzivač na minumum 6 sati.
5. Pre serviranja izvadite sladoled da se blago otpusti i da vam bude lakše da zagrebete lopte ili kašikom. Ponekad ga pravim i u individualnim posudicama, kao na slici.
6. Garnirajte domaći sladoled sa kondenzovanim mlekom sa voćem po izboru i servirajte za radost malim i velikim gurmanima.
Nek vam je slatko!