Način pripreme
1. Rastvorite kvasac i šećer u 100 ml mleka, blago zagrejanog. Dok raste 5-7 minuta, sipajte u posudu dve vrste brašna bez glutena i napravite udubljenje, u koje sipate preostalo zagrejano mleko, umućeno jaje, blago zagrejano maslinovo ulje, so, praša za pecivo, sirće i origano. Na kraju sipate i narasli kvasac.
2. Za mešanje testa koristite mikser sa nastavcima za testo i sa njima radite oko 3-4 minuta ili dok testo ne postana živo, sa viljivim mehurićima. Retko je, ali to ne treba da vas brine.
3. Sipajte u pleh od rerne, postavljen papirom za pečenje, i razvucite ravnomerno po celoj površini. Mokrim rukama zagladite koru i ostavite je na toplom 30 minuta.
Za to vreme se pozabavite nadevom.
4. Iseckajte na veoma sitno ili narendajte na sitno rende luk, šargarepu, celer i praziluk. Zapržite ih u maslinovom ulju 3-4 minuta i dodajte pastu od paradajza, vodicu i kocku bujona - namrvljenu. Kuvajte još 4 minuta uz neprestano mešanje na umerenoj vatri.
5. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan u prahu, peršun i krem freš (pri odsustvu takvog koristite kiselu pavlaku). Promešajte i rasporedite preko kore od pirinča.
6. Isecite kačkavalj Gaudu i slaninu na male kocke ili listiće. Njim i ementalerom pospite picu.
7. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se testo ne zarumeni po krajevima - oko 30 minuta.
Prijatno!