Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata sa kozijim sirom, ajsbergom i dresingom od pomorandže

Salata sa kozijim sirom, ajsbergom i dresingom od pomorandže

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa kozijim sirom, ajsbergom i dresingom od pomorandže
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Gomilu sjajnih ukusa samo sakupili u ovu salatu, više ne možemo da dočekamo da probamo svoju tvorevinu"

Potrebni sastojci

  • koziji sir - 2 pločice/šajbne (oko 100 g svaka)
  • ajsberg - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • pomorandža - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • kukuruz - 2 - 3 zrnca, sladak, iz konzerve
  • med - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 50 ml ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 4 kašike
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • bademi - 60 g, oljušteni
  • orasi - 60 - 70 g
  • koštunjavo voće - drugo po izboru
  • balsamiko redukcija - za posipanje
  • senf - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dve kašike meda sa senfom, sok od pomorandže, sok od limuna, maslinovo ulje i so po ukusu.

Iskidajte na krupno ajsberg, operite pod tekućom vodom i ostavite da se dobro ocedi, po želji možete da osušite, upijajući kapljice vode kuhinjskim ubrusom, ali treba da je čvršći, da ne ostavlja trunčice po povrću. Pomešajte sa narendanom šargarepom i kukuruzom.

Stavite u centar širokog tanjira gomilicu salate, a sa strane poređajte krugove paradajza i šajbne oljuštene pomorandže od druge preostale polovine. Pospite koštunjavim voćem - sirovim ili blago zapečenim u suvom tiganju.

Pospite obilno i dresingom i blago promešajte gurajući parčiće ajsberga da padne svuda i po njemu.

Koziji sir namažite obilno preostalim medom, ako jedna kašičica nije dovoljna uzmite više. Zapecite kratko na suvom tiganju sa nelepljivim dnom dok svaka strana ne dobije zlatastu preplanulost i koricu.

Stavite dve šajbne prek salate i pospite balsamiko redukciju za završnicu.

Sveža, ukusna i zasitna salata koja cveta od jedne velike raznovrsnosti ukusa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: