Način pripreme
1. Umutite kvasac zajedno sa šećerom u blago zagrejanom svežem mleku. Ostavite da narastu 5-6 minuta na toplom, pokrivajući posudu krpom.
2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte narasli kvasac, ulje i so.
3. Zamesi glatko elastično testo i od njega oblikujte 4 okrugle lopte. Spljeskajte svaku i stavljajte po malo kačkavalja - narendanog ili na parčiće. Presavijte krajeve testa naunutra i oblikujte 4 okrugle pogačice sa kačkavaljem.
4. Poređajte pogačice sa kačkavaljem na odstojanju u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje ili blago namazanu. Ostavite da udvostruče svoj obim oko 40 minuta u toploj prostoriji.
5. Narasle pogačice pospite preostalim kačkavaljem i ispecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni bez ventilatora. Pečenje traje 20 minuta ili dok ne dobije preplanulost kakvu vi želite.
Prijatno!