Način pripreme
Jednostavne, ukusne i zdrave palačinke sa spanaćem i bez glutena sa brašnom od leblebija.
U posudu secka razbijemo dva jaja, dodajemo ulje, opran i isečen spanać i prstohvat soli.
U čašu sipamo 100 g kiselog mleka i mutimo prašak za pecivo da naraste.
Dolivamo mlaku vodu, da bude oko 200 ml, sipamo malo u posudu, zatvaramo poklopcem i blendiramo u ujednačenu smesu za slane palačinke.
Dodajemo iz dva puta brašno i razredimo ajranom do potrebne gustine. Testo je malo gušće.
U zagrejan tiganj namazan uljem sipamо po jednu malu kutlaču kaše i oblikujemo ukusnu palačinku od spanaća 15 cm prečnik.
Pečemo 2-3 minuta i okrećemo metalnom širokom špatulom.
Jedemo bezglutenske palačinke sa sirom i mladim belim lukom!
Đakonija, probajte!
Od ove smese izađe tačno 7 komada palačinki od leblebija sa spanaćem.