Sočne pileće šnicle iz rerne

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Početnik
9
7
65
1
Sočne pileće šnicle iz rerne
Fotografije: Ljiljana Stankovic
1 / 7
21/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno95 min.
Porcije2
"Uz ovakve šnicle ide belo vino, dobro ohlađeno"

Potrebni sastojci

  • pilece belo meso - 4 šnicle
  • so - 1 kašičica soli
  • biber - prstohvat
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 4 kašike
  • senf - 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
  • kari - prstohvat
  • bosiljak - prstohvat, suv
  • prezle - 200 g
  • kačkavalj - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pilece šnicle istucati i posoliti po ukusu. Pomešati senf, sok od limuna, bosiljak, malo karija i bibera i ostalih začina po svom ukusu. Sve ove začine dobro promešati.

Staviti šnicle da odstoje 1 sat u marinadi. Izvaditi ih iz marinade, malo ih ocediti, uvaljati ih u prezle i poređati ih u podmazanu vatrostalnu činiju.

Preko šnicle posipati sitno iseckan beli luk i narendan kačkavalj.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: