Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pečeni paradajz sa kozijim sirom i majčinom dušicom

Pečeni paradajz sa kozijim sirom i majčinom dušicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pečeni paradajz sa kozijim sirom i majčinom dušicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Jednostavno paradajz i sir, a ukus je veličanstven"

Potrebni sastojci

  • koziji sir - 200 - 220 g (rolat)
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • smeđi šećer - 4 - 5 kašika
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • majčina dušica - za posipanje, po ukusu
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Paradajz se opere, osuši i iseče na šajbne debljine oko 6-7 mm. Poređa se u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, i posipa se sa malo soli, maslinovog ulja i majčine dušice.

2. Koziji sir se takođe seče na krugove slične debljine ili malo deblje. Preko svakog paradajza se stavlja parče sira i posipa se obilno braon šećerom i sa još aromatičnog začina.

3. Gotovi kanapei od paradajza i kozijeg sira se naprskaju maslinovim uljem i peku se na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se šećer ne istopi i ne uhvati koricu.

4. Predjelo se servira sa prepečenim kriškama.

U zavisnosti od slanoće sira, koji imate, možete da koristite so ili ne. Lično mislim da je neophodno da postoji kontrast slatko/slano zato ako naiđem na neslani rolat kozijeg sira, postaraću se da paradajz bude dobro začinjen.

Brzo, mnogo lako i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: