Način pripreme
Očistite i izgnječite beli luk u avanu sa malo soli. Stavite maslinovo ulje, promešajte i dodajte zaline. Sipajte vino i promešajte celu smesu.
Uzmite jedno parče svinjskog buta, stavite ga u pleh, lepo ga namažite dobijemon smesom, natrljajte rukama i pokrijte folijom. Stavite u frižider da se marinira bar 6 sati.
Pre pečenja izvadite meso iz frižidera i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi. Ugrejte rernu na 180 stepeni, sipajte u pleh u meso jednu šolju bujona, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče.
Kuvajte 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 160 stpepeni i pecite jedan sat. Na kraju skinite foliju i pecite još 30 minuta na 180 stepeni. Pecite dok meso ne dobje braon boju.
Izvadite meso i pokrijte folijom da se dinsta 15 minuta, nakon toga isecite na porcije.