Način pripreme
1. Paradajz se opere, osuši i iseče na šajbne debljine oko 6-7 mm. Poređa se u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, i posipa se sa malo soli, maslinovog ulja i majčine dušice.
2. Koziji sir se takođe seče na krugove slične debljine ili malo deblje. Preko svakog paradajza se stavlja parče sira i posipa se obilno braon šećerom i sa još aromatičnog začina.
3. Gotovi kanapei od paradajza i kozijeg sira se naprskaju maslinovim uljem i peku se na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se šećer ne istopi i ne uhvati koricu.
4. Predjelo se servira sa prepečenim kriškama.
U zavisnosti od slanoće sira, koji imate, možete da koristite so ili ne. Lično mislim da je neophodno da postoji kontrast slatko/slano zato ako naiđem na neslani rolat kozijeg sira, postaraću se da paradajz bude dobro začinjen.
Brzo, mnogo lako i ukusno!