Sos za testeninu sa gljivom rujnicom

02/03/2020
"Kada pripremate aromatični sos sa gljivama Rujnicama, nema veze na kojoj pasti ćete se zaustaviti - ona će definitivno biti velelepna "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • gljiva rujnica - 220 - 250 g
  • pavlaka za kuvanje - 500 g
  • luk - 1/2 glavice, srednja/velika
  • grana padano - 80 - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • bosiljak - sveži stručak za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka i preprži se na maslinovo ulju na umerenoj vatri da se dobije svetla karamel boja.

Dodaju se i očišćene i iseckane gljive rujnice, prstohvat soli i biber. Sve se prže 3-4 minute, a nakon toga se sipa pavlaka i pola sira Grana Padano.

Koristi se upravo ova vrsta zrelog italijanskog sira, jer je mekši i nema tako jak ukus kao parmezan, iako donekle lilče.

Tako neće ostati u senci unikatni ukus ovih savršenih gljiva.

Sos se kuva na slaboj vatri još nekoliko minutica dok se ne zgusti i dok gljive ne budu potpuno gotove. Promeša se da pavlaka ne zagori na dnu.

Tako pripremljen sos od gljiva se poslužuje sa testeninom i dekoriše se ostalim Grana Padano sirom i svežim stručkom bosiljka.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar