Pečurke punjene slaninom i plavim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
03/03/2020
"Ako pitate flašu belog vina, pečurke punjene slaninom i plavim sirom uvek su dobra ideja "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Sklonite drške pečurkama i sa kapica ojuštite površinski sloj. To se radi tako što uhvatite ivicu šeširića i oljuštite. Ako po pečurkama ima prljavštine ili nečistoća, tada samo možete na veoma kratko da ih isperete pod tekućom vodom ili obrišete vlažnom čistom krpom. Ni u kom slučaju ih ne natapajte u vodi, jer će je upiti i izgubiće veliki deo svog ukusa i teksture.

2. Zagrejte tiganj na jakoj vatri, na jedna stepen ispod maksimalnog. Pospite malo maslinovog ulja i stavite pečurke da se zapeku sa strane otvora. Nakon minut-dva ili kada vidite da su po ivicama preplanule, okrenite i zapecite i sa druge strane, a odozgo pospite još maslinovog ulja, nemojte soliti.

3. Izvadite pečurke u tanjir, a u istom tiganju zapecite slaninu, isečenu na parčiće.

4. U gotovu slaninu stavite peršun - iseckan i beli luk - narendan. Promešajte dobro.

5. U kapice pečuraka namrvite plavi sir. Količina moće da bude različita u zavisnosti od intenziteta ukusa samog plavog sira i vaših preferencija.

On će omekšati od toplote još vrućih pečuraka i aroma će mu se još više pojačati.

6. Završite stavljajući slaninu na svaku kapicu i pospite sa još maslinovog ulja vaše punjene pečurke.

Servirajte pečurke punjene slaninom i plavim sirom tople uz omiljeno piće.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar