Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke punjene slaninom i plavim sirom

Pečurke punjene slaninom i plavim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pečurke punjene slaninom i plavim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Ako pitate flašu belog vina, pečurke punjene slaninom i plavim sirom uvek su dobra ideja"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g, srednje
  • slanina - 3 tanke kriške
  • plavi sir - oko 50 g, danski ili po izboru
  • peršun - 1 struk
  • beli luk - 1/2 čena
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sklonite drške pečurkama i sa kapica ojuštite površinski sloj. To se radi tako što uhvatite ivicu šeširića i oljuštite. Ako po pečurkama ima prljavštine ili nečistoća, tada samo možete na veoma kratko da ih isperete pod tekućom vodom ili obrišete vlažnom čistom krpom. Ni u kom slučaju ih ne natapajte u vodi, jer će je upiti i izgubiće veliki deo svog ukusa i teksture.

2. Zagrejte tiganj na jakoj vatri, na jedna stepen ispod maksimalnog. Pospite malo maslinovog ulja i stavite pečurke da se zapeku sa strane otvora. Nakon minut-dva ili kada vidite da su po ivicama preplanule, okrenite i zapecite i sa druge strane, a odozgo pospite još maslinovog ulja, nemojte soliti.

3. Izvadite pečurke u tanjir, a u istom tiganju zapecite slaninu, isečenu na parčiće.

4. U gotovu slaninu stavite peršun - iseckan i beli luk - narendan. Promešajte dobro.

5. U kapice pečuraka namrvite plavi sir. Količina moće da bude različita u zavisnosti od intenziteta ukusa samog plavog sira i vaših preferencija.

On će omekšati od toplote još vrućih pečuraka i aroma će mu se još više pojačati.

6. Završite stavljajući slaninu na svaku kapicu i pospite sa još maslinovog ulja vaše punjene pečurke.

Servirajte pečurke punjene slaninom i plavim sirom tople uz omiljeno piće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: