Pečen kamember sa borovnicama u korama za pitu

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
03/03/2020
"Pečen kamember sa borovnicama - jednostavno remek-delo "
Priprema5 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno10 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U okrugloj ploči kamembera isecite poklopac ostavljajući oko 1 cm od krajeva.

Stavite punu kašiku borovnica i zatvorite poklopac blagim pritiskanjem.

Uvijte sir u dve kore za pitu i namažite sa malo maslinovog ulja da se slepe.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri i namažite preostalim maslinovim uljem.

Zapecite sa svih strana sir, pažljivo okrećući velikom štipaljkom ili špatulom.

Prvo, zapecite sa strane gde se kore spajaju - tako će se dobro slepiti.

Okrećite sir u korama za pitu i izvadite na kratko.

Veoma je važno da je sir sa sobne temperature, jer ako je upravo izvađen iz frižidera, postoji rizik da iznutra ostane hladan.

Servirajte pečeni kamember sa borovnicama u korama za pitu topao i garniran sa još borovnica - svežih ili slatko sa celim voćem.

Prijatno uz ovaj raskošni pečeni sir!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar