Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Pečen kamember sa borovnicama u korama za pitu

Pečen kamember sa borovnicama u korama za pitu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pečen kamember sa borovnicama u korama za pitu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Pečen kamember sa borovnicama - jednostavno remek-delo"

Potrebni sastojci

  • kamember - 250 g, pločica
  • borovnice - 2 kašike, izvršite, slatko ili sveže
  • kore za pitu - 2 komada, fine
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U okrugloj ploči kamembera isecite poklopac ostavljajući oko 1 cm od krajeva.

Stavite punu kašiku borovnica i zatvorite poklopac blagim pritiskanjem.

Uvijte sir u dve kore za pitu i namažite sa malo maslinovog ulja da se slepe.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri i namažite preostalim maslinovim uljem.

Zapecite sa svih strana sir, pažljivo okrećući velikom štipaljkom ili špatulom.

Prvo, zapecite sa strane gde se kore spajaju - tako će se dobro slepiti.

Okrećite sir u korama za pitu i izvadite na kratko.

Veoma je važno da je sir sa sobne temperature, jer ako je upravo izvađen iz frižidera, postoji rizik da iznutra ostane hladan.

Servirajte pečeni kamember sa borovnicama u korama za pitu topao i garniran sa još borovnica - svežih ili slatko sa celim voćem.

Prijatno uz ovaj raskošni pečeni sir!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: